12 Aralık 2014 Cuma

Mini Dostluk - Serbest Boyama

Arzu abla ve Eylül Ada'dan daha önce şu yazımda bahsetmiştim. Geçen sefer bizim evde buluşmuştuk, bu sefer Azra ile ben onlara misafirliğe gittik:)

Arzu abla tam benim kafada :) Çocukların hayatı kendi elleriyle öğrenmesi için fırsatlar yaratma  ve onları bir araya getirerek birbirleriyle etkileşime geçmelerinin önemi konusunda hem fikiriz. Buluşmalarımız bu yönde oluyor. Yani amaç çay yanına bir şeyler hazırlayıp, yeyip içip dedikodu yapmak değil. Çocuklar eğlensin, bir şeyler öğrensin amacımız bu :)

Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaların ikincisinde konumuz sanattı :) Arzu abla kızlara gıda boyası nişasta ve suyla boyalar hazırladı, onlara büyük fırçalar verdi, büyük resim kağıtlarını yere yapıştırdı ve gerisi kızlara kaldı. Ortaya harika şeyler çıktı :)

 Önce ikisi de boyaların tadına baktılar tabii :) Ağızları bir renklendi :)

Birbirlerini boyadılar :)

Azra tüm fırçaları kaptı, tam bir küçük ressam :)


Çalışmamızın son hali yaklaşık böyleydi :)

 Dikkatleri dağıldıktan sonra ikisini de direk banyoya soktuk. Boyalar vücuttan iki yıkamayla, kıyafetlerden ise tek yıkamayla çıkıyor.

Çalışmamızı bitirip yıkandıktan sonra Arzu ablanın harika kekini yedik, portakal suyumuzu içtik. Çok eğlenceli bir gündü, Eylül Ada ve annesine teşekkürler ediyoruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder