30 Kasım 2014 Pazar

Kırmızı Keşif Kutusu

Montessori etkinliklerimize renkleri tanıtarak başlamaya karar verdim. Öncelikle ana renkler üzerinde çalışacağız. Geçen hafta kırmızı haftasıydı. Yaptığımız etkinlikleri bu hafta paylaşacağım. Bu hafta sarı, haftaya da maviye geçeceğim. Daha sonra ise üçü üzerinde bir kaç ay duracağız sanırım.

Azra artık 12 aylık ve en sevdiği şey keşfetmek. İçinden gelen bitmek bilmez bir istek ve enerjiyle sürekli yeni şeyler öğreniyor. Cisimleri evirip çevirip incelemek, tadına bakmak, yere atmak, duvara vurmak gibi öğrenme yöntemleri var :) Bundan dolayı değişik eşyaların olduğu bir kutuyu önüne koyduğumda çok hoşuna gidiyor. Bir müddet konsantre olup ilgileniyor. Daha önce ufak çapta keşif kutuları yapıyordum ama bu kutumuz temalı oldu.

İşte kırmızı temalı keşif kutusu :)


Bu kutumuz hafta boyunca rafımızda durdu, istediğimiz zaman döküp inceledik :) Kutunun en güzel yanı kapları iç içe koyma, kule yapma, kaplara top koyma, annenin saçına taç takma gibi  çok çeşitli oynama şekilleri olması. Her seferinde de kırmızı kelimesi üzerine vurgu yaptık. Gerçi Azra çoğu zaman "Ne kırmızısı yaaa, yeniliyor mu bunlar anne sen bana onu söyle" dercesine her şeyi kemirme durumunda olsa da anne kız keyifli oyunlar oynadık, mutluyuz :)

Kırmızı temalı etkinliklerimiz devam edecek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder